Το μισό πράγμα είναι η δουλειά.....

...και το άλλο μισό το κέφι γι΄αυτήν.
Γράφει η  Άντζη Βαγιατίδου
        Οι άνθρωποι πλήττουν με τη ρουτίνα. Βαριούνται το ασπρόμαυρο και αναζητούν δράση. Θέλουν χρώμα, ποικιλία και κίνηση. Οι νέοι άνθρωποι τα θέλουν αυτά δυο φορές περισσότερο. Οι έφηβοι έχουν τεράστια αποθέματα ενεργείας, αντοχής, ιδεών, δημιουργικότητας, κεφιού και ταλέντων που το ελληνικό σχολείο δεν τα θέλει. 
      Το τρομάζουν όλα αυτά και τα ξορκίζει με ατέλειωτες ώρες ακινησίας, προσήλωσης, μελέτης, κούρασης. Αρκεί ένας μικρός σπινθήρας για να γίνει η τάξη ένα μικρό εργαστήρι παραγωγής ιδεών και έργων. Και να αρχίσει  το Γ2 τμήμα μας να δημιουργεί το δικό του ξενοδοχείο στο βουνό! 
           Ένα επιχειρηματικό πλάνο στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πλήρες που θα το ζήλευαν και κάποιες εταιρείες ακόμα. Με τμήμα Σχεδιασμού, Μάρκετινγκ, Οικονομικών, Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικής Υπευθυνότητας. Με μακέτα, διαφημιστικό σποτ, ιστοσελίδα. Με συνεργασία, μπόλικο ψάξιμο, με χεράκια να δουλεύουν, με πολύ πλάκα και γέλιο. Βαβούρα στη τάξη και ομάδες να σκέφτονται και να δημιουργούν. 


     Και μια τελική παρουσίαση στις συναδέλφους  Αγγλικής της Περιφέρειας μας που μας κοίταγαν έκπληκτες. Κι όπως μου έγραψε μια συνάδελφος αμέσως μετά σε email: thank you for the wonderful exposure of your work and spirit.

Γιατί το μισό πράγμα είναι η δουλειά και το άλλο μισό είναι το κέφι για αυτήν. 

Σχόλια

  1. "Οι έφηβοι έχουν τεράστια αποθέματα ενεργείας, αντοχής, ιδεών, δημιουργικότητας, κεφιού και ταλέντων που το ελληνικό σχολείο δεν τα θέλει." Εύστοχη διαπίστωση, Άντζη - όσο κι αν πικρή στο β΄σκέλος της. Δύσκαμπτη και βαθιά συντηρητική η κοινωνία (και κατ' επέκταση κι η εκπαίδευση), φοβάται τον πειραματισμό, την ανοιχτοσύνη, το καινούριο.Γι' αυτό και πολλαπλάσια χρήσιμες και σημαντικές τέτοιες δραστηριότητες, όσο κι αν βασίζονται σε μεμονωμένες, συνήθως ατομικές, πρωτοβουλίες. Λοιπόν, εύχομαι κέφια, κέφια πολλά και για τη συνέχεια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις