Eπαφή με την πραγματική ζωή


Γράφει η Μαρία Κόνσουλα, μαθήτρια του Α2.


Μέσα από την εποικοδομητική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανοίχτηκαν μπροστά μας νέοι ορίζοντες σε σχέση με τον συνδυασμό ήχου και εικόνας.
Αρχικά, οι φυσικοί ήχοι από τον κυματισμό της λίμνης, σε συνδυασμό με το παγερό φύσημα του ανέμου και τις φωνές των παιδιών, προκαλούσαν στα αυτιά μας ένα αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας μέσα από την επαφή μας με την πραγματική ζωή. Η εικόνα της Αθήνας από τη θέση του φάρου δημιουργούσε έντονο δέος λόγω της θεόρατης μορφής του αλλά και της υπέρλαμπρης θέας της αθηναϊκής πόλης. Το θρόισμα των φύλλων και ο δυνατός αέρας μας κατέκλυζαν διογκώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις αισθήσεις μας.


 Τέλος, η είσοδός μας στη λυρική σκηνή, ένα πρότυπο επίτευγμα του σύγχρονου πολιτισμού, ολοκλήρωσε το ταξίδι μας στον κόσμο των ηχοτοπίων, όπου αντιληφθήκαμε ότι η ζωή μας δεν αποτελείται από έναν μονότονο και συνεχόμενο ήχο αλλά από ένα σύμπλεγμα πολλών και διαφορετικών ηχοχρωμάτων.


Όπως η ζωή, έτσι και οι ήχοι δεν αποτελούνται από ένα ξεκάθαρο μοτίβο αλλά από μία συμφωνία ηχητικών μηνυμάτων που μπλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν το τέλειο μουσικό κομμάτι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις