Μια γιορτή με άρωμα επιστήμης...

.....και το 6ο Λύκειο ήταν εκεί!


Χριστίνα, Ειρήνη, Νεκταρία, Μαρία, Εύα, Έλενα


 

έξι κορίτσια της Γ' Λυκείου
ξενάγησαν παιδιά (πολλά παιδιά)
και μεγάλους με ματιά παιδική ,
αθώα, γεμάτη περιέργεια
στη βραδιά του ερευνητή στο Δημόκριτο
στις 30 του Σεπτέμβρη 2016.







        
Mε την υπέροχη αίσθηση ότι συμμετέχουμε  σε ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα
σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο.



"1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 11 χρόνια.
Ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από τη διάδραση, το θέαμα, τη διασκέδαση, την τέχνη, το παιχνίδι & το διάλογο"
όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα 
http://www.researchersnight.gr/root.el.aspx



Ένα μεγάλο ευχαριστώ   στην Ένωση Ελλήνων Χημικών  που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία, στην Κατερίνα Σκαλτσά, χημικό από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης και στις μαθήτριές της που μας συντρόφευσαν και στο συνάδελφο Σπύρο Λάη, χημικό, 6ο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης που διέθεσε τα φύλλα εργασίας για τα πειράματα που παρουσιάσαμε. 

Στιγμιότυπα της βραδιάς και εδώ:
http://www.renathens.gr/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF/

Σχόλια

  1. Ευχαριστώ τους μαθητές μας και την δασκάλα τους που για άλλη μια φορά ανέδειξαν πράγματα που γίνονται στο σχολείο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε και εμείς που μας προσφέρετε το κατάλληλο πλαίσιο δράσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις