Yπάρχει και η TΤIP και μας απειλεί!

Ερωτήσεις που θα μπορούσε να θέσει ο καθένας και η καθεμιά απαντά η  υπεύθυνη του Τμήματος Εκστρατειών του ελληνικού γραφείου της Greenpeace  Nαταλία Tσιγαρίδου  
            
http://www.lifo.gr/print/foni_laou/10018


        Τι είναι η TΤΙΡ;

        Η TTIP (Διατλαντική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) αποτελεί κατά πάσα      πιθανότητα τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία διεθνώς, η οποία, εφόσον τεθεί σε ισχύ, θα   καλύπτει το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε., δηλαδή το ένα τρίτο περίπου των    παγκόσμιων εμπορικών ροών. Η TTIP θα επηρεάσει σχεδόν κάθε τομέα της οικονομίας και   της ζωής μας γενικότερα, από τον τομέα της γεωργίας και της υγείας μέχρι τα εργασιακά       δικαιώματα.

http://ripiscostas.blogspot.gr/2015/06/blog-post_12.html


              Ποιος είναι ο στόχος της TΤΙΡ;
Ο στόχος της συμφωνίας είναι να απομακρύνει και τα τελευταία εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε., προστατεύοντας, πάνω απ' όλα, τα συμφέροντα των επενδυτών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

http://www.capital.gr/story/3123911               
            
        Τι μας φοβίζει σε αυτήν τη συμφωνία;

      Καταρχάς, οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία διεξάγονται σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, κάτι που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει ως προς το περιεχόμενό της. Επιπλέον, όπως επιβεβαιώνεται τελικά από τα ίδια τα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του ολλανδικού γραφείου της Greenpeace, αυτοί που έχουν προνομιακή πρόσβαση στις διαπραγματεύσεις είναι οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας. Αντίθετα, η Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας λαμβάνουν ενημέρωση με το σταγονόμετρο, ενώ δεν μπορούν, μέχρι στιγμής, να συμμετέχουν στη διαδικασία. Η TTIP απειλεί βασικές αξίες και δικαιώματα, ξεκινώντας από την ίδια τη δημοκρατία μας. Οι μόνες ευνοημένες από τη συμφωνία θα είναι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις, ακόμα και εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους.
       Την ίδια στιγμή, οι πολίτες θα δουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να περιστέλλονται περαιτέρω, την υγεία τους και το περιβάλλον να επιβαρύνονται μέσω νέων ρυθμιστικών κανόνων, την προστασία τους ως καταναλωτών και την ποιότητα της τροφής τους να υπονομεύονται στο όνομα του κέρδους.                                            Πηγή: www.lifo.gr

Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Ειδικά για την Ελλάδα διαβάστε :


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις