Ένας διαφορετικός δάσκαλος

            Ο Πέτρος Αρμάος "αλίευσε" από το διαδίκτυο, το παρακάτω κείμενο. Θεωρούμε την περίπτωση που θα διαβάσετε, συνώνυμη της ευαισθησίας και αντώνυμη της σοβαροφάνειας (εμπνεόμαστε από το διαγώνισμα της έκθεσης, που απασχόλησε χθες τους μαθητές της Γ Λυκείου).

       "  Ένας καθηγητής από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, όταν άκουσε το μωρό μιας νεαρής φοιτήτριας να κλαίει εν ώρα διάλεξης, το αγκάλιασε και συνέχισε την παράδοση, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

            
             Ο Sydney Engelberg, την ώρα της διδασκαλίας, άκουσε το μωρό μιας νεαρής φοιτήτριας να κλαίει. Εκείνος αντί να προβεί σε κάποια παρατήρηση, αγκάλιασε το μωρό, το καθησύχασε και συνέχισε το λειτούργημα του καθηγητή, ενώ δεν άφησε τη φοιτήτρια να φύγει από την αίθουσα.


             
         Ο κύριος Engelberg πέρα από καθηγητής είναι και βετεράνος με τα παιδιά, καθώς ο ίδιος έχει 4 παιδιά και 5 εγγόνια. Η χειρονομία του εκτός από συγκινητική είναι και μία κίνηση έμπνευσης.Ένας από τους φοιτητές 
του δεν έχασε την ευκαιρία και θέλησε να απαθανατίσει το συμβάν. Έτσι, λοιπόν, φωτογράφισε τον καθηγητή μαζί με το μωρό, να δίνουν το δικό τους μάθημα.


           
           Οι φωτογραφίες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο, και από τότε ο κύριος Engelberg έγινε ένας star. Όπως δηλώνει η γυναίκα του, Fredi Siskind Engelberg: "έχει λάβει ακόμη και ερωτικά γράμματα από τότε".
          Η κόρη του καθηγητή, Sarit Fishbaine, αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της επιτρέπει πάντα στις φοιτήτριες μητέρες να φέρνουν στις διαλέξεις τα παιδιά τους.
"Ο πατέρας μου διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, οπότε έχει και μαθητές μεγαλύτερους σε ηλικία. Υπάρχουν πολλές νέες μαμάδες και πολλές από αυτές έχουν μικρά μωρά. Τις ενθαρρύνει να τα φέρνουν στην τάξη, αλλά και να τα ταΐζουν έτσι ώστε να μη χάνουν το μάθημα", δήλωσε χαρακτηριστικά."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις