Με αγάπη από Ρώμη!

Κείμενο από την κ. Αργυρώ Βαγιατίδου
  φωτογραφίες από τον κ.Διαμαντή Κρυωνίδη.


Όπως πολλές φορές έχουμε πει κι από αυτό το βήμα, το παιδί και ο έφηβος για να ενδιαφερθεί πραγματικά για την εκπαίδευσή του πρέπει να εμπλακεί προσωπικά, να βιώσει πράγματα, να ζήσει εμπειρίες, να κάνει δραστηριότητες μέσα σε ομάδες, να ανταλλάξει γνώση και συναίσθημα.


Στο σχολείο μας χρόνια τώρα έχουμε δραστηριοποιηθεί με τα Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, συνέδρια τοπικού αλλά και διεθνούς επιπέδου όπου μαθητές Λυκείων, εργάζονται, συζητούν, μάχονται με επιχειρήματα πάνω στα τρέχοντα "καυτά" προβλήματα της ανθρωπότητας, προσπαθώντας να φροντίσουν τις πληγωμένες χώρες αυτού του πλανήτη, τον ίδιο μας τον πλανήτη από τις οικολογικές καταστροφές και τον κάθε άνθρωπο που στερείται των δικαιωμάτων του.


Είναι πανέτοιμοι
      Φέτος λάβαμε μέρος σε δύο MUNs (Model United Nations), στο RIMUN της Ρώμης και στο ΑMUN της Αθήνας. Ήταν και η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε για κάτι τέτοιο στο                         εξωτερικό. Η εμπειρία ιδιαίτερη! 

Για να το πιστέψουν όλοι και ...εμείς!
Η κλασσική φωτογραφία στη Ρώμη.
Όντας το μοναδικό δημόσιο σχολείο ανάμεσα σε σχεδόν 40 άλλα σχολεία εκ των οποίων τα περισσότερα International Schools και Αμερικάνικα Σχολεία άλλων χωρών, τα 7 παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με παιδιά που είχαν υψηλά κίνητρα, ήταν άψογα προετοιμασμένα, είχαν πάθος και διάθεση για δουλειά. Η ομάδα μας αν και πρωτάρα στάθηκε άψογα στο ύψος της περίστασης.


Μια ομάδα με στυλ!
Πολύτιμος σύντροφος και εμψυχωτής, ο κύριος Κρυωνίδης.
Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι τα παιδιά μας ανακάλυψαν ένα .....νέο κόσμο. Ανακάλυψαν ότι έξω από τον μικρόκοσμό μας υπάρχει ένα κοινωνικό σύμπαν που αλληλοεπηρεάζεται, υπάρχουν καταστάσεις "επείγουσες", υπάρχει ανάγκη για ενεργή ενημέρωση και συμμετοχή. Ανακάλυψαν τέλος, ότι η βία κάθε μορφής έχει τον ισχυρότερο αντίπαλο: τον λόγο.

Στήριξη και αγάπη, πάντα,  από την κυρία Βαγιατίδου.


Η Σχολή των Αθηνών,του Ραφαήλ, στο Βατικανό.
Από τις βόλτες της ομάδας στην πόλη.
Πώς θα μπορούσε να λείπει και λίγο clubing;
Και του χρόνου, ομάδα, σε νέα ταξίδια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις