οι θησαυροί της γης...

...παρουσιάστηκαν μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας,
όταν επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, με το τμήμα επιλογής της Α΄ λυκείου,
της Γεωλογίας και  Αρχών 
διαχείρισης φυσικών πόρων. 

ο "συνηθισμένος" στη Γη χαλαζίας σε  μια σπάνια ποικιλία του, μαγεύει  
Στην ιστοσελίδα του μουσείου διαβάζουμε:

"Οι συλλογές του Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Φυσιογραφικής Εταιρείας, που ιδρύθηκε το έτος 1835. Το Πανεπιστήμιο περιέλαβε τις συλλογές στους χώρους χρήσης του από την ίδρυση του, το 1837. "


"Σήμερα οι συλλογές των δειγμάτων του Μουσείου εκτίθενται σε ανεξάρτητο χώρο 1100 m2 μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Πρόκειται όχι μόνο για την παλαιότερη ορυκτολογική - πετρογραφική συλλογή στην Ελλάδα αλλά επίσης για μία συλλογή διεθνούς εμβέλειας."



     Τα παιδιά και οι καθηγητές τους ξεναγήθηκαν σε ένα χώρο που έφερνε το βάρος των χρόνων του , μόνο ως γοητεία , ενώ τα ορυκτά και τα πετρώματα μας παρουσιάστηκαν τόσο όπως παραλαμβάνονται μέσα από τα σπλάχνα της Γης, όσο και μετά την ανθρώπινη επέμβαση, καθαρισμένα και απαστράπτοντα.


φωτογραφίες Νεκταρίας Ντέλλα....

την ευχαριστούμε πολύ!
η κυρία Παπαϊωάννου αγγίζει τον τεράστιο αμέθυστο 


Το πιο εντυπωσιακό μέρος, που δυστυχώς δεν γινόταν να αποτυπωθεί στο φωτογραφικό φακό, ήταν η επίσκεψη σε σκοτεινό θάλαμο όπου η φωταύγεια των ορυκτών μας μάγεψε πραγματικά! Το πρωινό μας ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Βιτρίνα με σπάνια ορυκτά και στο φόντο το αίθριο του Πανεπιστημίου

Κουραστήκαμε λίγο, αλλά μας άρεσε!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις