Η Άλκη Ζέη στο Σχολείο μας!



"Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων έζησε την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο.
Φυλακίστηκε. Εξορίστηκε.
Πίστευε όμως σε έναν καλύτερο κόσμο ανθρωπιάς και δικαιοσύνης για τον οποίο άξιζε να δώσει τη ζωή της."
Αριάδνη Λουκάκου, efsyn.gr


Στο τελευταίο της -αυτοβιογραφικό- βιβλίο με τίτλο "Με Μολύβι Φάμπερ Νούμερο Δύο" από τις εκδόσεις 'Μεταίχμιο', σταματάει την αφήγηση στο φοβερό Δεκέμβρη του '44 που σημάδεψε τη γενιά της. Σε συνέντευξή της, 10 Δεκέμβρη 2014, στην "Εφημερίδα των Συντακτών" λέει "Θα ήθελα να μην είχε υπάρξει ο Δεκέμβρης του '44".  Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: 


"Αν με ρωτούσαν τι θα 'θελα να εξαφανιστεί από τη ζωή μου, από τα τόσα που πέρασα, και δεν ήταν και λίγα, θ'απαντούσα αμέσως χωρίς καν να σκεφτώ: ο Δεκέμβρης του '44. Θα 'θελα να μην είχε υπάρξει στην Ιστορία. Και τώρα που γράφω γι' αυτόν δεν ψάχνω να βρω τις αιτίες, δεν με νοιάζουν πια. Ξέρω πως κάθε μου σελίδα θα την πληρώσω μ'ένα εφιαλτικό όνειρο"



Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.


Την Τρίτη στις 16/12/2014, έχουμε την τιμή να παρευρεθεί η Άλκη Ζέη στο σχολείο στις 12:00. Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το καινούργιο της βιβλίο και θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί με τους μαθητές. 



Σχόλια

  1. Δευτέρα μεσημέρι, οι προετοιμασίες τελείωσαν, υπάρχει μια ευχάριστη ανυπομονησία στον αέρα..
    Ευχαριστούμε, Λιζάκι, αγαπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόση δουλειά, άραγε, πίσω από το "Δευτέρα μεσημέρι, οι προετοιμασίες τελείωσαν"; Συγχωρέστε μου τη γραφική επιμονή στον έπαινο της επίμονης εθελοντικής προσφοράς κάποιων καθηγητών και κάποιων παιδιών.

      Και, βέβαια, στη διεύθυνση ενός σχολείου, που ενθαρρύνει και στηρίζει τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες.
      Φτάνουμε έτσι στο ελάχιστο-μέγιστο: Ένα σχολείο να τιμά μια τόσο σημαντική προσωπικότητα των γραμμάτων μας και αυτή, να τιμά το σχολείο με την επίσκεψή της.
      Χαμογελάμε.

      Διαγραφή
  2. Φέτος που φύγαμε γίνονται όλα τα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις