περί κοπριτών

Μια και η προκήρυξη της απεργίας των εκπαιδευτικών προκαλεί επικίνδυνες τάσεις να παγιωθούν πρόχειρες και ισοπεδωτικές αντιλήψεις για την ποιότητα των εκπαιδευτικών, αρπάζουμε την ευκαιρία και την πρόκληση να προβάλουμε ένα βίντεο που το πρωτοείδαμε στο εξαιρετικό μπλογκ της roadartist.
Και όχι τόσο για να υπερασπιστούμε την τιμή των συναδέλφων που σ’ αυτούς τους ανησυχητικούς καιρούς – αλλά και σε όλους τους καιρούς..- καταθέτουν την ψυχή τους  στα σχολεία τους, αλλά για να χαρούμε τα έργα της κατάθεσης αυτής και να εμπνευστούμε προς την αυτή κατεύθυνση.

Να γίνει αφορμή, επίσης, να φρενάρουμε τις επιφανειακές και αβασάνιστες ρετσινιές των γενικεύσεων, με βάση τις οποίες διαμορφώνουμε την κοινωνική μας συμπεριφορά και εντέλει τη στάση μας απέναντι στη ζωή: Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι κοπρίτες, γαϊδούρια, γουρούνια, τεμπέληδες, οι ταξιτζήδες αγενείς, οι Γερμανοί ναζί, οι νέοι δε διαβάζουν, οι μετανάστες κλέφτες 
και …
…και κάπως έτσι κι εμείς ρατσιστές.

Δώστε λίγα λεπτά από το χρόνο σας να δείτε τι καταφέρνει ένας άνθρωπος από το πόστο του, όταν θέλει, επιμένει και εμπνευσμένα οραματίζεται και στήνει μικρές γέφυρες και οάσεις. Δείτε και ελάτε να μοιραστούμε τα σχόλιά μας.

( κάποιο τεχνικό πρόβλημα για την ώρα δε μας επιτρέπει το ανέβασμα του video. Δοκιμάστε να το δείτε από τη διεύθυνση που δίνουμε κάτω ή πληκτρολογώντας στο youtube: με μια διαφορετική ματιά: klimis Pirounakis at TEDxAUEB)  

Σχόλια

  1. Είδα το βίντεο, μου δημιούργησε μια αίσθηση αισιοδοξίας, μια "ήρεμη"δύναμη, η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους γενικεύσεις και αφορισμούς. Με βρίσκεις απόλυτα σίγουρη για όλα αυτά, Διονύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ήρεμη" δύναμη, με το χαρακτηρισμό σε εισαγωγικά, προφανώς γιατί τα αποτελέσματα είναι πολύ δυναμικά, ε;

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικός αυτό μόνο έχω να πω. Εφόσον υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σαν αυτόν έχουμε ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εφόσον υπάρχουν παιδιά, Μαύρη οχιά, που εκτιμούν αυτές τις στάσεις και συμπεριφορές, συμφωνώ, έχουμε ελπίδα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις