Εντροπία #6

Όταν ακούς την λέξη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ τι σου έρχεται στο μυαλό;;;
Εκπαίδευση, έρευνα,επιστήμη, εργοστάσιο (!) 
Όπα-όπα, κάτσε ρε, τι εργοστάσιο;
Τι δουλειά έχει το πανεπιστήμιο με το εργοστάσιο;;;
Και όμως έχει!!!
Ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετοί ''Καθηγητές'' που κατέχουν κάποια έδρα σε κάποιο πανεπιστήμιο , μέσα σε αυτούς και ο τωρινός υπουργός παιδείας, αλλά οι μαθητές τους δεν τους έχουν δει ποτέ!!!
''Καθηγητές'' Ιατρικής και Νομικής που δεν έχουν μπει τα τελευταία χρόνια σε αμφιθέατρο , βάζοντας βοηθούς αλλά και κόρες,γιους κ.τ.λ. να κάνουν μάθημα στην θέση τους, αλλά ταυτόχρονα ''κρατάνε'' την έδρα για να μπορούν πιο εύκολα να ''παίρνουν'' μια δουλειά!
Βλέπεις είναι άλλο να γράφει η πόρτα του γραφείου σου Καθηγητής Ιατρικής και άλλο σκέτο Ιατρός!!!
Και έτσι μετατρέπεται το πανεπιστήμιο σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χρημάτων!!!
Και σκέφτομαι τώρα εγώ!
Άξιζε όλη αυτή η διαδικασία που πέρασα το χρόνο της 3ης λυκείου;
Αξίζει για σένα που δίνεις τώρα πανελλήνιες, να υποστείς όλη αυτήν την πίεση από φροντιστήρια, μαθήματα κ.τ.λ. για να μπεις σε ένα εργοστάσιο στο οποίο κάποιοι παράγουν χρήματα, χρησιμοποιώντας εσένα;
 
            
 

Σχόλια

  1. Γιώργο μου, εσύ ένας "εραστής" της Φυσικής, περιμένω πως θα αγωνιστείς ενάντια σ΄αυτά, με το πάθος που θυμάμαι όταν συζητούσαμε στα διαλείμματα,στο σχολείο,γιατί είσαι άνθρωπος της δράσης και γιατί αγαπάς την επιστήμη σου. Από δίπλα και εμείς , με τα όπλα του ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, ναι, Γιώργο. Το "έτσι είναι" να γίνει αλλιώς.

    Με τις χιλιάδες του αδυναμίες το Πανεπιστήμιο παραμένει μια εστία μόρφωσης και τα χρόνια των σπουδών θα μπορούσαν να αποτελούν το διάδρομο απογείωσής σου. Φωτίζω αυτή την πλευρά και σε βλέπω, σας βλέπω να προχωράτε στα αντικείμενα που επιλέξατε με φόρα και ορμή.

    Κατά τα άλλα, τα πάντα ρει και ουδέν μένει - αυτό ισχύει και για το πανεπιστημιακό κατεστημένο:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως μόλις διάβασα την εντροπία #7 !!!!
    Όχι του Γιώργου, αλλά του γνωστού Αλκίνοου Ιωαννίδη για την κρίση στην Κύπρο. (εμμέσως, πλην σαφώς, και την Ελλαδάρα μας δεν την αφήνει ασχολίαστη). Το μελέτησα με προσοχή και θυμήθηκα τις εντροπίες της Σχεδίας. Διαπίστωσα ξανά πως κακές πολιτικές συμπεριφορές, επιπολαιότητες, σκοπιμότητες, όταν μένουν απαρατήρητες και ασχολίαστες από έναν λαό,επιβιώνουν με την ανοχή του και την βόλεψή του, οδηγούν σταδιακά στην μικρότερη ή μεγαλύτερη καταστροφή του.
    Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να γίνουμε,επιτέλους, πιο ευαισθητοποιημένοι, με καλύτερα αντανακλαστικά και λιγότερο εφησυχασμένοι. Μήπως το να τα γράφουμε ή να τα λέμε μεταξύ μας δεν είναι μόνο μια εκτόνωση ή ανταλλαγή απόψεων, αλλά η αφετηρία για την ενεργοποίηση και τον αγώνα μας ;;;
    "Πες τα, Γιώργο" (κατά το "πες τα Χρυσόστομε")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Προς επικουρία, το άρθρο του Ιωαννίδη είναι εδώ:http://www.alkinoos.gr/el/news.html.

      Και βέβαια μπορεί να είναι μια αφετηρία ο σχολιασμός, η ανάδειξη των θεμάτων, η ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' αυτά.
      Βιαστικός, πάντως, πάντα, θα ήθελα να κάναμε γρήγορα και το δεύτερο βήμα, το μετά την αφετηρία..

      ( Μάλλον, μετά απ' αυτό, η επόμενη εντροπία του Γιώργου, θα έχει τον αριθμό 8, ε;)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις